Saanichton - Cowichan Lake

We rijden een mooie stuk door bergzaam gebied. Onderweg maken we een fietstochtje in Duncan. Bij Cowichan Lake overnachten we op de Beaver Lake camping.

Het is een lange nacht geweest en we zijn al op tijd wakker. We zitten al om acht uur aan het ontbijt. Er lopen regelmatig mensen langs met een hondje.
Tegen negenen hebben we alles weer aan kant en kunnen we weer op pad. We rijden terug naar de doorgaande weg in de richting van Victoria. We hebben gisteravond besloten om richting Duncan te rijden en onderweg een beetje te cachen. Zodra we op de snelweg van Victoria naar Nanaimo zitten rijden we door bergachtig gebied en hebben we soms schitterend uitzicht op het water ver beneden ons. Onderweg drinken we koffie met wat lekkers en lopen we daarna de supermarkt nog even in voor een kleine boodschap. Eén van de caches brengt ons op een parkeerplaats waar vandaan we een mooi uitzicht hebben en wat plaatjes kunnen schieten. Net na het middaguur bereiken we Duncan. We parkeren de camper op het parkeerterrein van een groot winkelcentrum. Op de fiets gaan we het dorp in. Dit dorp staat bekend om z'n vele totempalen. En die komen we een heleboel tegen, terwijl we op zoek gaan naar een paar caches.
Om half drie zijn we terug bij de auto en bespreken we waar we op zoek gaan naar een overnachtingsplaats. We rijden in de richting van Cowichan Lake, waar we een half uurtje later aankomen. Net voorbij het dorpje zien we een bordje van de Beaver Lake camping en we rijden het bospad in. Een paar honderd meter verderop parkeren we de camper en Michiel gaat informeren of er nog plaats is. Hij kan kiezen uit de laatste twee plekjes. Het is even passen en meten hoe de camper moet staan, maar we hebben uiteindelijk een verlengkabel voor de stroom en voor het water nodig. Gelukkig hebben ze die hier op voorraad.
We zetten de stoelen buiten en eten eerst het restant van het ijsje van gisteren op. Dat smaakt nog heerlijk, maar het is dan ook ruim 25 graden en volop genieten in het zonnetje. We stappen nog even op de fiets om terug richting dorp te gaan en te kijken of we nog een paar caches kunnen vinden.
De weg gaat lekker naar beneden, dus dat moeten we straks weer omhoog fietsen. Maar we komen wel op een mooi plekje aan het meer terecht. Een uur later hebben we een paar caches gevonden en zijn we weer terug op de camping.
Het zonnetje schijnt nog volop en we drinken eerst iets, voordat we met koken beginnen. We eten het restantje van de sla met gebakken aardappelblokjes en een lekker stukje karbonade. We kunnen nog heerlijk buiten eten. Maar als vlak daarna de zon achter de toppen van de hoge bomen verdwijnt, koelt het snel af.
Ik ga de douche in de camper uitproberen. En hoe ik het voor elkaar gekregen heb, weet ik niet, maar uiteindelijk heb ik warm water in onze eigen douche.
Nog even ons reisverslag bijwerken en dan lekker m'n bed opzoeken.