Pingvellir - Reykjavik

Vandaag een korte rit naar Reykjavik. We bezoeken enkele bezienswaardigheden. Vanwege de vele regen kamperen we vandaag niet.

Wat heeft het vannacht toch weer veel gewaaid! Het heeft ook geregend, maar dat was gelukkig niet zo lang. Het is nu droog en we kunnen buiten ontbijten. Helaas geen zon, maar de temperatuur is aangenaam, ondanks het frisse windje. Om tien uur rijden we de camping af op weg naar Reykjavík. We nemen de kortste route en als we in de voorstad Mosfellsbaer zijn, zetten we de auto aan de kant om te kijken wat we in Reykjavík allemaal willen gaan doen. We besluiten eerst een stadswandeling te maken, waarbij we nogmaals de Hallgrímskirkja bezoeken en daarna de Dómkirkjan. We lopen in de richting van de haven en dan door de winkelstraat terug naar de auto. Hier eten we eerst de lekker koek op die we onderweg gekocht hebben. Met de auto rijden we naar Laugardalur. In dit grote park is een veredelde kinderboerderij gevestigd. Alle vijf in het wild levende landzoogdieren van IJsland zijn hier te zien: ratten, muizen, poolvossen, nertsen en rendieren. Ze hebben er ook zeehonden en natuurlijk de gebruikelijke boerderijdieren. We lopen nog door de speeltuin, waarin allerlei leuke attracties staan. En als we naar de auto teruglopen nemen we het pad door de Botanische tuin.

Ons volgende doel is het overdekt winkelcentrum Kringlan, waar drie verdiepingen met winkels zijn. Als we daar rond vier uur uit komen, regent het behoorlijk. We nemen de auto en gaan naar Perlan. Dit is een gebouw dat uit zes watertanks bestaat met daarop een 14 meter hoge glazen koepel. Het staat op de heuvel Öskjuhlíd. We blijven nog in de auto zitten in de hoop, dat het droog wordt. Uiteindelijk zoekt Michiel een plaatsje zo dicht mogelijk bij de deur. We gaan snel naar binnen en nemen de lift naar de 4e etage. Hier is een restaurant en rondom kun je buiten lopen. We doen dit snel en hebben leuk uitzicht over de stad. Helaas geen foto's met dit weer. We gaan met de trap terug naar beneden en rennen naar de auto. Het is ondertussen al over vijven en we besluiten naar de camping in Hafnarfjördur te gaan. Hier hebben we twee weken geleden ook gestaan. Als we hier aankomen, regent het nog steeds. Na een half uur in de auto gezeten te hebben, zijn we regen kijken wel beu. We besluiten dat we gaan vragen of er nog twee slaapzakplaatsen vrij zijn. Gelukkig zijn er op een kamer nog twee bedden vrij. De vier mensen die na ons komen, moeten in een grote zaal slapen. We nemen de spullen, die we nodig hebben mee naar binnen en zetten ze op de kamer. Onze kookspullen nemen we weer mee naar beneden. Er is ruimte in de keuken, zodat we onze maaltijd kunnen maken. We eten vandaag rijst, maar omdat we alleen vlees voor de barbecue hebben meegenomen, eten we nu vegetarisch. Door het potje zoetzure saus doen we nog een blikje doperwten met worteltjes en dan hebben we ook nog komkommer. Na het eten en de afwas ruim ik onze slaapplaatsen in, zodat we onze kamergenoten niet te veel storen als we naar bed gaan. Tot elf uur zitten we nog beneden en lossen we verschillende puzzels op.

Hafnarfjördur 16º C 72 km