Reykjavik - Schiphol

Vandaag is het al vroeg dag. We vliegen vanuit IJsland terug naar Nederland. Het eind van een mooie rondreis.

Regelmatig word ik wakker en tegen half vijf gaan we er uit. Om vijf uur hebben we de tent en alle andere slaapspullen al netjes ingepakt in de auto staan. We eten nog een beker yoghurt leeg en gaan naar het vliegveld. Als we daar aankomen, is er in eerste instantie niemand om de auto bij in te leveren. Maar gelukkig komt er dan opeens toch iemand aan de balie. We leveren onze sleutel in en lopen naar de incheckbalie. We zijn bijna gelijk aan de beurt en krijgen een boarding kaart. We lopen door de veiligheidscontrole en komen bij de winkeltjes. Hier is ook een bank, waar we onze laatste IJslandse kronen omwisselen voor Euro's. We krijgen nog een paar losse kronen terug, waarvoor we een zak M&M's kopen. We lopen door naar gate vier, waar we tegenover de balie gaan zitten. Het is nu kwart voor zes en over een uur kunnen we boarden, als het goed is. Pas om zeven uur mogen de eerste mensen naar binnen, daardoor zijn we niet om tien voor half acht van de gate en gaan we met een kleine vertraging uiteindelijk om tien over half acht de lucht in. Als we opgestegen zijn, vliegen we al snel in de zon boven de wolken. De piloot vertelt dat het in Amsterdam vanmorgen mistig was, maar dat er nu goed weer is en 18º C.

Om tien over twaalf meldt de piloot, dat we met twintig minuten in Amsterdam zijn. Verder vertelt hij dat het er mistig is en 23º C.

En om half een staan we weer aan de grond. We moeten nog even op de koffers wachten, maar dan kunnen we ook richting auto. We moeten wel even wennen aan de hoge temperaturen hier in Nederland. We kunnen terugkijken op drie hele mooie weken IJsland.

Tilburg 10º C - 23º C 5 km