De heenreis vanaf Schiphol

Ons vliegtuig naar MadagascarDe heenreis begint vroeg vandaag. In Parijs stappen we over op de vlucht naar Madagascar.

Onze eerste vakantiedag start vandaag erg vroeg. Om kwart over zes loopt de wekker af en al ruim voor zeven uur staat onze privé taxi voor de deur. We werken snel ons ontbijt weg en trekken onze bergschoenen aan. Klokslag zeven uur rijden we de straat uit. Op de weg zit het allemaal erg mee, waardoor we al om kwart over acht bij de vertrekhal afgezet worden. En dat terwijl we om negen uur afgesproken hebben. We zoeken een plekje tussen balie 18 en de koffiecorner. Onze medereizigers komen één voor één aanzetten en iets na negenen zijn we compleet.

De reisleidster deelt alle tickets uit en we zetten koers naar balie 14 in vertrekhal twee. We moeten zelf inchecken. Bij mijn paspoort wordt niet automatisch mijn vliegreis gevonden, maar gelukkig hebben we het e-ticketnummer. We kunnen nu aansluiten in de rij om onze bagage af te geven. Dat duurt even, want door een kortsluiting werkt de lopende band niet; net op het moment dat wij vooraan staan. Gelukkig hebben we nog zo'n vijftig minuten de tijd en dan opeens werkt alles weer. Wachten op de luchthavenRuim voor elf uur zitten we klaar in het vliegtuig en moeten we wachten op een paar vertraagde passagiers. Dit leidt ertoe dat we pas tegen half twaalf weg taxiën naar de verst gelegen startbaan. Een kwartier later gaan we de lucht in.

Vanwege het heldere weer kun je goed naar beneden kijken. Voor we het weten wordt de landing al weer ingezet. De piloot zet het toestel nogal hard op de grond en we taxiën naar de gate. We moeten onze bagage ophalen en gaan op zoek naar de lopende band. Als iedereen z'n bagage heeft gaan we op pad naar de juiste terminal. We moeten helemaal aan de andere kant van het vliegveld zijn. We gaan te voet op pad; lift in lift uit. En uiteindelijk stappen we de lift uit en staan we op het busstation. Het laatste stukje leggen we met de bus af. Als we op de monitor zien waar we moeten zijn, gaan we op zoek naar de juiste hal. Er staat een gigantische rij, maar als de balies open gaan is de rij vrij snel weggewerkt. We zijn snel door de douane en gaan dan in het restaurant lekker wat eten en drinken. Iets na vieren mogen we het vliegtuig in en ruim voor de aangegeven tijd taxiën we weg en precies om vijf voor vijf gaan we de lucht in. Na een zoutje en wat te drinken, komen ze rond half zeven met de warme maaltijd. Een goed uur later wordt het licht gedimd en proberen we wat te slapen.