Op weg naar Doha

Vanaf Schiphol vertrekken we via Londen naar Doha.

Het is vandaag erg warm (30ºC) en onbewolkt weer. Voor Nederland een ongekend mooie dag, waarop wij onderweg zijn naar Schiphol. Net zoals vele anderen merken we. We zijn om twee uur vanmiddag thuis vertrokken en kwamen tegen half vier op Schiphol aan. Bij de incheckbalie stond al iemand van de reisorganisatie Shoestring op ons te wachten. We krijgen van haar onze vliegtickets en binnen een paar minuten zijn we ingecheckt. Ze raadt ons aan niet bij de incheckbalie langs de douane te gaan, maar door te lopen naar de volgende vertrekhal. Dat is een goed tip, want daar staat geen wachtrij en binnen 20 minuten staan we aan de gate. We zijn als een van de eersten aan de gate. We wachten en wachten, maar er komt geen vliegtuig.

Tegen vijven komt de beveiliging. We moeten allemaal de wachtruimte uit en mogen daarna door de controle weer terug naar binnen. We horen dat het vliegtuig een half uur vertraging heeft. Rond half zes mogen we het vliegtuig in. Er blijven enkele plaatsen leeg. We vliegen met een airbus 321, waar 195 mensen in passen. Het is nog steeds mooi weer en er is dus van alles te zien tijdens het opstijgen. Voor we het weten vliegen we boven de wolken over de Noordzee. Een klein half uur later bereiken we het vasteland van Engeland. Het vliegtuig wiebelt behoorlijk als we door de wolken dalen. We hebben mooi zicht op Londen.

Om half acht staan we aan de gate. Het is een stukje lopen naar de busterminal. Daar nemen we de bus naar terminal 3. Er gaan behoorlijk veel mensen de bus in en wij moeten staan in het gangpad. Dan volgt een rit dwars over het terrein van Heathrow. De bus draait van links naar rechts en we moeten moeite doen om goed te blijven staan. Als we de bus uitkomen is het een klein stukje naar de balie waar we kunnen inchecken. Gelukkig kunnen we ook al inchecken voor de vlucht naar Kathmandu. We zijn de eersten van de groep en ondertussen is er een flinke rij achter ons ontstaan. We zoeken naar een eettentje en kopen een paar lekkere broodjes. Om half negen zoeken we het toilet op voordat we op weg gaan naar gate 27. Michiel hoort dat ze omroepen voor onze vlucht om naar de gate te gaan. We kunnen zonder te wachten doorlopen bij het boarden en gelijk het vliegtuig in. We zitten nu in een airbus 330; hier kunnen zo'n 260 mensen in. We zitten in het midden langs het gangpad op rij 36.

Zes uur vliegen naar Doha (Qatar). We rijden op tijd bij de gate weg, dan is het nog bijna een kwartier taxiën naar de startbaan. Tegen tienen gaan we dan eindelijk de lucht in. Ik speel een computerspelletje en daarna ga ik op zoek naar hoe ik de film over de Himalaya kan afspelen. Ik heb m'n horloge nog steeds op Nederlandse tijd staan en zo tegen twaalf uur krijgen we ons diner. Het smaakt goed en als de rotzooi opgehaald is, bekijk ik het laatste stukje van de film en doe daarna m'n ogen dicht.