Schiphol - Doha

Vanmiddag vliegen we van Schiphol naar Londen. In de loop van de avond vliegen we verder.

Iets over enen lopen we op Schiphol binnen. Nadat we even gezocht hebben hoe we de helikopterparkeerplaats kunnen verlaten. Bij de balie van Britisch Midland staat al een groep te wachten. Later blijkt dat dit de "50-plusgroep" is van een andere organisatie. We moesten uiterlijk om half twee aanwezig zijn, dus we zijn op tijd. We vliegen met deelnemers van andere groepen. Tot onze verbazing zien we korte tijd later onze reisbegeleider Han, terwijl we hem nog niet verwacht hadden. Taco, de reisbegeleider die met ons mee gaat is er nog niet. Als hij komt en de lijst na loopt, blijkt dat we nog een vijftal mensen missen. Al vrij snel komen er een stel en om twee uur besluiten we toch maar in te checken. We checken met de groep gezamenlijk in, zodat er ook nog bagage van HT (onze reisorganisatie) ingecheckt kan worden.
Als we van onze bagage af zijn, zoeken we een gelegenheid om nog wat te eten. Het wordt uiteindelijk een Mac-kroket van McDonalds. Al vrij snel kunnen we boarden en zitten we in het vliegtuig. In verband met het tijdsverschil zetten we om half vier voet aan Engelse bodem. En dan moeten we eerst met de bus naar een andere terminal. We rijden achter alle gebouwen langs en krijgen het idee, dat alle bagage hier nog met de gesorteerd wordt. En dan begint het lange wachten.
Tegen zes uur lopen we richting de balie waar we kunnen inchecken voor de volgende vlucht. Daar zijn ook net onze reisgenoten aangekomen. We sluiten aan in de rij. Het duurt erg lang en op het moment dat we aan de beurt zijn, verlaat de juffrouw haar plaats en moeten we op iemand anders wachten. We proberen ook gelijk in te checken voor de derde vlucht en gelukkig gaat dat. Tot drie keer toe moeten de tickets uitgedraaid worden. Maar uiteindelijk kunnen we het loket verlaten. En verder wachten.
We gaan tegen acht uur op zoek naar de goede terminal. Dat blijkt nog zo'n 15 minuten lopen te zijn, maar dan staan we ook in het luxe gedeelte van Heathrow. We kunnen het vliegtuig al zien staan. Tegen negenen mogen we het vliegtuig in. We hebben wel iets gegeten, maar toch heb ik nog wel honger. Het duurt lang voordat we wat te eten krijgen. En voordat ze het weer opgehaald hebben, lig ik lekker te slapen (met oordopjes in gaat dat prima).