Schiphol - Reykjavik

Vandaag vliegen we van Schiphol naar Reykjavik. Na de inkopen rijden we naar de camping in Keflavik.

Tegen half tien rijden we thuis weg. Het is hier al ruim boven de 20º C en daar gaan we dan in onze lange spijkerbroek. Met veel moeite zijn de truien en jassen gelukkig in de handbagage gegaan. Op de weg zit het niet tegen en om kwart voor elf staan we binnen op Schiphol. Een kwartier later kunnen we al inchecken. We hebben een aantal kilo's te veel bagage bij ons, maar dit is geen probleem. We hoeven niet eens bij te betalen.

We gaan door de controle en kijken nog even bij de winkeltjes. Dan gaan we op pad naar gate 18; dat is een flinke tippel. We moeten helemaal aan het einde van de pier zij, vlak naast de startbaan. Het ene na het andere vliegtuig gaat de lucht in; er is genoeg te zijn. Tegen half één komt ons vliegtuig aanzetten en een uur later mogen we naar binnen. Vlak voor twee uur taxiën we naar de startbaan en mooi op tijd hangen we in de lucht. Vanwege het mooie weer kunnen we veel zien vanuit de lucht. Maar opeens zitten we in de wolken. Een uur later zien we nog een stukje van Schotland, maar verder blijft het vooral wit. Vlak voordat we gaan landen, duiken we de wolken uit en zien we het landschap onder ons. De piloot vertelt dat het 13º C is en het miezert. Na de landing moeten we nog even wachten tot we het vliegtuig uit kunnen en dan nog even wachten tot de bagage er is. Bij de douane mogen we snel doorlopen. Michiel gaat dan bij het loket van Avis in de rij staan. Na ongeveer een kwartier krijgt hij de sleutels van onze auto: een blauwe Opel Astra. Als al onze spullen in de auto zitten gaan we nog even geld pinnen, voordat we op zoek gaan naar een supermarkt.
Ik heb bij de VVV gehoord, waar we die kunnen vinden en met de kaart erbij is dat niet zo moeilijk. We kopen van alles voor de komende dagen en halen daarna bij het benzinestation nog gas en brandstof. Op de kaart hebben we ondertussen een camping gevonden en daar is nog plek zat. We zetten de tent op en maken wat te eten. We eten lekkere champignonsoep met brood. Daarna gaan we lekker een stukje lopen door het dorp, waarna we in de tent nog even kijken wat we morgen gaan doen.

Keflavík
13º C
5 km