Düsseldorf - Johannesburg

Wachten op het vliegveld van Dusseldorf

In de loop van de middag rijden we naar Düsseldorf. Met een korte overstap in Frankfurt vliegen we richting Johannesburg.

De wekker liep vanmorgen niet af; we hadden een relaxte eerste dag. Omdat we alles eigenlijk al gisteren ingepakt hadden, hoefden we vandaag niet veel meer te doen. Komt natuurlijk ook omdat we vanavond pas vliegen. Alle tijd dus om langs pa te gaan om hem te feliciteren met zijn verjaardag en aldaar te genieten van het gebak van Walter van Erven. Ook nog even de Skype-installatie afgerond, zodat telefoneren via internet mogelijk is. Na een uitgebreid bezoek terug naar huis om ons nog even te douchen en de laatste dingen in de rugzak te doen.

Om 13:45 rijden we de oprit bij de ouders van Nicole op. We hebben afgesproken dat we hier om 14:00 uur weer wegrijden en dat doen we dan ook keurig volgens planning. Zij hebben vanmorgen al iemand naar Schiphol gebracht en rijden nu met ons naar Düsseldorf. Hier komen we om 15:40 uur aan en we nemen op de "zoen en zoef strook" afscheid.

Het inchecken hebben we gisterenavond thuis al gedaan, dus we hoeven alleen nog onze bagage af te geven. Omdat onze plunjebalen afwijkend zijn van vorm moeten we ze bij een aparte balie afgeven. Ruim 2 uur voor vertrek ploffen we neer bij de gate. Vlak voor het tijd is om te vertrekken mogen we aan boord. We gaan iets later weg dan verwacht, maar dat halen we tijdens de vlucht wel in. We zijn nog niet op hoogte of de landing wordt al weer ingezet. We krijgen dan ook niets te eten of te drinken tijdens deze vlucht. Al met al zijn we nog geen half uur in de lucht geweest.

En ook nog even tijd voor een kop koffieOp Frankfurt hebben we niet veel tijd om over te stappen. We zijn het vliegtuig amper uit, of we horen al dat de passagiers voor Johannesburg moeten inchecken. Het is een flink eind lopen. We blijven wel op dezelfde terminal, maar moeten naar een andere pier. Als we bij de juiste gate aankomen, mogen we met onze thuis geprinte boardingpassen niet doorlopen. We moeten ze omwisselen tegen een kartonnen versie. Dus in de rij voor het loket, waar ze hevig gestrest rondlopen. Na ruim een half uur wachten staan we eindelijk vooraan en dan besluit de medewerkers iets anders te gaan doen. Tja, dan staat er alleen een jongen, die kan checken of je bagage al aan boord is. Nou, die van ons nog niet. Maar we zijn ook nog niet weg. Twintig minuten voor vertrek krijgen we een andere boardingkaart en kunnen we gelijk het vliegtuig in.

Gelukkig krijgen we gelijk na het opstijgen een warme maaltijd. Het is al bijna tien uur en ik heb ondertussen behoorlijk honger. Want er was op Frankfurt natuurlijk geen tijd meer voor een snelle hap.

Na het eten gaan de stoelen achterover en proberen we aan onze nachtrust toe te komen.