Amsterdam - Nairobi

Vanaf Schiphol vliegen we naar Nairobi. Vlak na het passeren van de evenaar landen we in het inmiddels donkere Kenia.

Het is vroeg dag vandaag. De wekker loopt al om zes uur af en een kwartier later rollen we ons bed uit. Om half zeven gaat de bel al. Na een kort ontbijt, laden we de auto vol. Klokslag kwart voor zeven rijden we de straat uit. Het zit erg mee op de weg en dus staan we al iets voor achten in de vertrekhal. Na een kwartier zien we twee medereizigers en al snel zijn we met z'n vijven. Dan zien we Paul van HT lopen en Michiel roept hem. We gaan alvast inchecken en dan blijkt dat we bij een andere balie moeten zijn. Bij de zelf-incheck balies kun je niet met een groep inchecken. We lopen een stukje verder hal twee in en moeten aansluiten in een gigantische rij. Paul gaat ondertussen op zoek naar de andere reizigers en komt al vrij snel terug bij ons. We zijn nu compleet. Het duurt wel een half uur, voordat we kunnen inchecken. Niet alle bagage van HT kan mee, zodat Paul een nieuwe keukentent mee terug moet nemen. Maar de vier tentjes en de medicijnton kunnen gelukkig wel mee.

Voor de douane staat weer een enorme rij. Er is zelfs entertainment; het lijkt de Efteling wel. Als we eindelijk door de controle zijn, lopen we gelijk door naar de gate. Daar gaan net de eerste mensen het vliegtuig in. We sluiten aan en na zo'n tien minuten wachten stappen we aan boord. We zitten op rij 36; ver achterin het vliegtuig (een Boeing 777-200). Tegen elf uur verlaten we de pier en gaan we richting de startbaan. Om vijf over elf maken we snelheid en op het moment dat de wielen loskomen hebben we een snelheid van 325 km/uur bereikt. We stijgen snel naar een hoogte van 10048 meter en vliegen met een snelheid van bijna 900 km/uur.
Het is bijna acht uur vliegen. In eerste instantie zien we alleen maar wolken, maar opeens zien we de Dolomieten en een tijdje later de Vesuvius. Ondertussen krijgen we een warme maaltijd en een tijdje later ook een ijsje. Als we boven Afrika komen neemt de bewolking toe en zien we beneden ons alleen nog wolken. Met lezen, video en muziek komen we de middag door. Iets na zessen krijgen we een warme snack en salade. Buiten gaat de zon onder. Om half acht passeren we de evenaar en wordt de landing ingezet. Vlak voor acht uur staan we aan de grond.
Al vrij snel staan we op Keniaanse bodem. Vlak na de gate is het wisselkantoor, waar we allemaal onze euro's wisselen voor Keniaanse Shillingen. Aan het eind van een lange gang is de douane; waar het redelijk druk is. Er gaat een nieuw loket open en we staan vrij snel vooraan. Als we door de douane zijn en over de reling naar beneden kijken, zien we al één van onze tassen op de lopende band rondgaan. We gaan alvast naar beneden en vissen alle tassen die we herkennen van de band. Er ontbreken nog maar een paar tassen als iedereen door de douane is. Een uur nadat we geland zijn, lopen we met z'n allen naar buiten, waar een groot aantal Kenianen staat te wachten op reizigers.
Al heel snel hebben we Annemiek, onze reisleidster, en Idi, de hulp van Mohammed, gevonden. Ze brengen ons naar de bus op het parkeerterrein. Alle bagage gaat op het dak en dan zoeken we een plekje in de bus. Het vliegveld ligt een stukje buiten Nairobi. Omdat het al helemaal donker is, zien we erg weinig van de omgeving. Het doet een beetje Westers aan tot we vlak bij ons hotel komen, dat midden in de stad ligt. Het verkeer wordt flink drukker en er lopen nu ook veel mensen op straat. Alle bagage wordt uitgeladen en na enige tijd wachten aan de balie, krijgen we allemaal een sleutel. We spreken een half uurtje later af in de bar, waar we gezellig nog wat drinken.