Sirimon Park Gate - Nairobi

De bus haalt ons bij het kampeerterrein bij Sirimon Park Gate op. Via Nanyuki rijden we terug naar Nairobi.

Iets voor zevenen ben ik de tent uit. Vlak daarna komt één van de medereizigers geschrokken uit de bosjes; hij heeft zojuist van zeer dichtbij een olifant gezien. Rond half acht ontbijten we rondom het kampvuur. Het is erg vochtig en de tenten zijn helemaal nat, dat maakt het weer lastig om ze netjes in te pakken. We zijn nog bezig met het inpakken van onze spullen, als er een knalgroene bus het terrein op komt rijden. Omdat het een grote bus is, mogen alle spullen in de bus geladen worden. Wij hebben alles er al in zitten, terwijl de Kenianen nog druk bezig zijn alle keukenspullen in te pakken. Het gebeurt niet echt efficiënt, maar uiteindelijk zit toch alles in de bus.

Het is precies negen uur als we met de bus het kampterrein afrijden. We dalen af naar de bewoonde wereld via een jeepspoor van zeer slechte kwaliteit. We hobbelen van links naar rechts en zijn gelukkig na een half uur rijden bij de bewoonde wereld. Na een klein stukje rijden maken we een korte stop. Terwijl onze gids Lucie haar dochter ophaalt, pakken sommigen alvast een flesje cola.

We rijden verder en zijn om kwart over tien in Nanyuki, waar we in een plaatselijk theehuis thee en koffie bestellen. Pas een uur later rijden we weer verder. Mgos is ondertussen naar de kapper geweest. Al vrij snel hebben we de volgende stop; de evenaar. En natuurlijk rondom de bus allemaal Kenianen die hun winkel aanprijzen.

We rijden door het mooie landschap; er is van alles te zien. De weg is niet helemaal vlak, maar we schieten lekker op. Het weer is erg bewolkt; regelmatig miezert en regent het. We krijgen onderhand honger en opeens stopt de bus bij een benzinestation. Op het terras bestellen we friet met cola. We zitten lekker een uurtje op het terras; heerlijk na zoveel uur in de bus.

Om kwart voor drie rijden we weg voor de laatste etappe. We bereiken tegen vieren Nairobi; rondom het hotel is het erg druk. De buschauffeur moet veel moeite doen om de bus voor de deur te parkeren. We laden de bus uit en spreken af om vanavond samen iets te gaan eten. Onze reisleidster gaat iets leuks uitzoeken.

Om kwart over zeven lopen het hotel uit donker Nairobi in. We moeten eventjes de weg vragen, maar we vinden het uiteindelijk wel. We kunnen onder een overkapping zitten vlak naast de barbecue en er is live muziek. Het bestellen levert wat problemen op en we zijn benieuwd wat we allemaal krijgen. Het duurt lang en sommigen krijgen eerst het hoofdgerecht en dan pas het voorgerecht. Maar het smaakt allemaal goed. Rond tienen vragen we de rekening en we komen er weer samen uit. Het miezert een beetje en we lopen terug naar het hotel. We worden nu wel door meerdere mensen aangesproken, maar we negeren alles. Het is net als vorige keer erg druk en rumoerig 's nachts en het regent de hele nacht.