Shira 1 - Shira 2

Vandaag steken we het Shira plateau over en hebben we mooi uitzicht op de Kilimanjaro.

Ik moet er vannacht wel drie keer uit. Mijn darmen hebben last van de hoogte. De eerste twee keer is het nog niet echt koud. Maar de derde keer wel. Ik geniet buiten van de schitterende sterrenhemel en in de verte de zwarte afspiegeling van de Kilimanjaro. De laatste keer dat ik er uit ga, wordt het al een beetje licht. Het ijs staat op de tenten.
Gelukkig kan ik nog even m'n warme slaapzak in. Om kwart over zeven krijgen we thee in de tent geserveerd. Nou dat is lekker wakker worden. We doen rustig aan en zijn precies om acht uur klaar voor het ontbijt. Eerst pap en dan geklutst ei met worstjes. En natuurlijk de nodige bekers thee. Na het ontbijt ruimen we onze laatste spullen op en breken we de tent af.

We zijn precies om half tien klaar en tien minuten later vertrekken we voor de korte tocht van vandaag. In een heerlijk rustig tempo steken we het Shira plateau over. Het lijkt net of we vlak lopen, maar we stijgen steeds een beetje. Eerst lopen we door een soort maanlandschap; bijna geen begroeiing, alleen stenen. Daarna staan er wat meer planten; vooral heide. We stoppen onderweg regelmatig even om wat te drinken. En precies drie uur na vertrek zijn we bij de Shira 2 hut.

Hier moet iedereen netjes het boek weer invullen. Als dat gebeurt is, lopen we een klein stukje omhoog naar onze kampeerplaats. Alle tenten staan al klaar en de bagage is er ook al. Snel de tent inrichten en even tijd om lekker niets te doen, totdat we dadelijk geroepen worden voor de warme lunch. Vanuit onze tent hebben we mooi uitzicht op de Kilimanjaro; het zicht verandert steeds door de wolken.

We liggen amper als er om half drie geroepen wordt voor de warme lunch. We krijgen friet met een lekkere salade van tomaat en witte kool. We denken even uit te rusten, maar om half vier wordt er al weer geroepen, dat we zo weg gaan voor de middagwandeling.

Het is wel vlak na het eten, maar we besluiten toch mee te gaan. Na ruim anderhalf uur wandelen komen we in een ander kamp aan. We zijn zo'n 250 meter gestegen. We pauzeren even en beginnen daarna aan de terugtocht. We moeten snel onze handen wassen en de etenstent in. We krijgen een pittige soep en daarna rijst met witte kool en groeten- en kipsaus. Als we de kruik hebben, gaan we lekker naar bed. We liggen al voor acht uur in onze slaapzak.