Tarangire NP - Bushcamp

Na een gamedrive in het Tarangire NP rijden we naar Bushcamp. Een schitterende route door het Afrikaanse landschap.

Tien voor half zes gaat de wekker. We kleden ons rustig aan en iedereen staat om kwart voor zes klaar. Het is nog hartstikke donker en wij gaan op pad voor onze ochtendgamedrive. We rijden heel langzaam over het hobbelige pad. Precies om zes uur staan we bij de ingang van het park. We zijn de enige twee jeeps, die op dit tijdstip het park ingaan. Het is kouder dan we verwacht hadden; een dunne fleece was geen luxe geweest. Al snel wordt het steeds lichter en zien we achter de heuvels de zon opkomen. Grote dieren zien we erg weinig; we horen en zien wel allerlei vogels.

Om half negen ontbijten we bij de uitzichtplaats op tientallen meters afstand van de giraffen. Na drie kwartier rijden we verder en zien we duidelijk meer dieren dan voor het ontbijt. Hele kuddes zebra's, gnoes, giraffen, olifanten en impala's. Verschillende roofvogels, een slang boven in de boom en een luipaard ver weg op een tak van een Baobab. Ergens midden in het veld zien we een jakhals.
Als we terug rijden zien we bij een watertje tientallen zebra's en gnoes; een genot om te zien. Op verschillende plaatsen zien we struisvogels, apen en wrattenzwijnen. We zien een gigantische kudde buffels, die na even wachten de weg oversteken en daarna wegstuiven. Een machtig mooi gezicht. Het laatste uur rijden we een niet zo gangbare route door een droog en dor gebied met hier en daar wat bomen. Om half zijn we terug bij de uitgang van het park en een kwartier later kunnen we gelijk aanschuiven aan tafel. Mgos is bijna klaar met koken. We krijgen rijst met kip en een heerlijke salade. Michiel haalt twee flesjes cola bij de bar. We tafelen even na en ruimen de spullen uit de tent op en breken hem daarna af. Het is niet echt een karweitje voor dit tijdstip van de dag. Het is nu echt Afrikaans warm. We hebben nog tijd om onder het afdak ons gemak te houden. Om drie uur gaan we verder met de jeep.

Vlak voor drieƫn roept Babuu of we er klaar voor zijn. Iedereen stapt weer in de jeep. We rijden de weg die we gisteren gereden hebben een stuk terug en gaan in een dorpje richting Serengeti. De temperatuur is flink gestegen en samen met het droge landschap geeft het ons het echte Afrikaanse gevoel. Na een uur rijden stopt de jeep in een dorpje vlakbij een toeristische markt. We krijgen een uur om over de markt en door het stadje te lopen. De winkeliers vliegen op je af. Je moet bij iedereen in het winkeltje komen kijken. We kopen wat souvenirs en drinken iets op een terrasje. Om kwart over vijf rijden we verder.

We rijden de bergen in en stoppen onderweg even voor het mooie uitzicht over Lake Manyara. We klimmen verder de bergen in; de natuur is hier gelijk weer veel groener en er worden allerlei groenten verbouwd. Pas na zes uur rijden we de kampeerplaats op. Op een afgescheiden veldje staan onze tenten al opgezet. Dat is een verrassing. We ruimen de tent in en in de overdekte bar gaan we theedrinken aan de tafel die al voor ons gedekt staat. En ook vandaag is er weer popcorn. Aansluitend krijgen we preisoep, gevolgd door macaroni met groenten- en gehaktsaus. We tafelen wat na en omdat we te horen krijgen dat we een "vreemde" groep zijn, omdat het gesprek regelmatig doodvalt, doen we er vanavond van alles aan om dit te voorkomen. Met het gevolg dat we van alles verzinnen rondom het alfabet om maar gespreksstof te houden. Een paar mensen besluiten te gaan kaarten en tegen half tien gaan we lekker naar bed. Helaas is er nog veel lawaai van onze Deense achterburen.