Hall Tarns - Shiptons Camp

Een zware dag, omdat de gezondheid te wensen overlaat. Desondanks bereik ik de pas van 4600 meter op weg naar Shiptons Camp. Michiel bereikt aan het begin van de ochtend de top van Mt. Kenia.

Om twee uur hoor ik overal lawaai om me heen. Michiel gaat bij de reisleidster melden dat ik niet mee ga; gelukkig blijft er nog iemand achter. Ondanks dat een aantal mensen zich niet echt lekker voelt, gaan er toch nog zeven mensen een toppoging wagen. De hele nacht rommelt het en ik ben blij dat ik niet ben meegegaan met de rest. Uiteindelijk halen zes mensen de top. Om zeven uur staan ze helemaal op de top van Mt. Kenia: Point Lenana en hebben ze fantastisch uitzicht. Een uurtje later zijn ze in een hut waar ze ontbijt krijgen. Als ze boven zijn geweest neemt de helft van de groep de kortste weg naar beneden; de andere helft maakt nog een mooie tocht.

Ondertussen ben ik er iets na zessen uitgegaan en maak foto's van de zonsopkomst. Het lijkt redelijk te gaan, maar een pannenkoek als ontbijt is niet de juiste keuze. Om acht uur zijn we klaar met ontbijten en gaan we lekker buiten in het zonnetje zitten. Een uurtje later vertrekken we onder leiding van de kok. Het kost erg veel energie om vooruit te komen. Ondanks alle moeite die het kost, zijn we om half twaalf boven op de pas; we zijn nu toch ook op 4600 meter gekomen. We zien ons doel Shiptons Camp ver beneden ons liggen.

In drie kwartier dalen we door het grind af naar beneden. Om kwart over twaalf zijn we in het kamp, waar we gelijk de tenten opzetten, omdat het begint te spetteren. Een Keniaan helpt me mee, maar heeft er totaal geen verstand van. Dan opeens staat Michiel naast me en samen zetten we de tent verder op. We ruimen snel de tent in en rusten lekker een uurtje uit. Dan wordt er geroepen dat er lunch is. In de hut krijgen we een pastamaaltijd en warme thee. Daarna kruipen we weer lekker de tent in om uit te rusten. Rond zessen is het avondeten al gereed. Weer soep en daarna rijst met groentenprut. Tegen half negen zoeken we de tent op voor onze verdiende nachtrust.