Forest Camp - Shira 1

Vanuit het Forest Camp lopen we een schitterende route naar het Shira plateau.

We laten onze wekker om zes uur aflopen, maar op het kamp is het dan nog helemaal stil. Ze zouden om half zeven met thee aan de tent komen, maar we horen niets en we beginnen alvast met omkleden en opruimen. Pas tegen zevenen komt de thee, maar dan zijn we al bijna klaar.

We zijn net klaar met het inpakken van de tent als de warme pap gebracht wordt. Het is een zeer uitgebreid ontbijt met ei, worstjes, tomaat, kaas en zelfs pindakaas. Er is zoveel, dat we het allemaal niet op kunnen. Aan het eind van het ontbijt krijgen we onze lunchdoos; weer eentje van groot formaat. Om kwart voor negen lopen we aan; het is gelukkig droog, maar wel mistig. De eerste anderhalf uur lopen we door het tropische regenwoud. Dit is echt het mooiste stuk van de route van vandaag.

We lopen lekker op ons gemak; dit is echt niet vermoeiend. Na een korte stop verandert het weer; de zon komt er af en toe tussendoor. En binnen een half uur lopen we in de volle zon. Het pad loopt flink op en neer en we klauteren omhoog en omlaag tussen de stenen en het vele zand door. Het stoft aan alle kanten. Om kwart over twaalf houden we stil om te lunchen. Broodje kaas met tomaat, ei, jus d'orange, banaan en kip. Een goed half uur later lopen we verder. Het is nog even flink stijgen en dan zijn we op hoogte; de 3500 meter is gehaald.

We moeten nog naar de andere kant van de berg en dan een plateau oversteken. We komen aan de andere kant van de berg en zien de Kilimanjaro voor ons liggen; helaas helemaal in wolken gehuld. We zien het kamp al wel in de verte liggen. In een klein half uurtje steken we de vlakte over. Om twee uur komen we in het kamp aan en tot ons geluk staat ons tentje er al. Een uur later zijn ook de plunjezakken er. Om vier uur is de thee met warme pinda's en popcorn klaar. Ondertussen kijken we of het uitzicht op de Kilimanjaro beter wordt. De top wordt steeds beter zichtbaar en we zien verschillende keren stukken van de gletsjer, maar de top blijft onzichtbaar voor ons.

En dan opeens wordt het zicht beter en beter. De ene na de andere foto wordt geschoten. Om half zeven wordt de soep geserveerd, vandaag krijgen we champignonsoep. Daarna aardappels met groenten- en vleessaus.De citroenen die we na krijgen, gebruik ik voor in de thee. Omdat we morgenochtend niet zo vroeg op hoeven, spelen we nog een dobbelspelletje. Het wordt echt laat vandaag; we liggen pas om negen uur in bed.