Lake Manyara NP

Vandaag bezoeken we Lake Manyara Nationaal Park. We zien ook nu weer veel dieren. 's Avonds overnachten we weer in Karatu.

We hoeven pas om acht uur aan het ontbijt te zitten, maar al om zeven uur zijn we klaarwakker. Rustig kleden we ons om en gaan we alvast een kopje thee drinken. Rond negen uur vertrekken we richting Lake Manyara. Maar niet voordat de plaatselijke bank bezocht is.

Het is bijna een half uur rijden naar de ingang van het park. Als er betaald is rijden we door de poort het park in. Het eerste gedeelte van de rit gaat door een dichtbebost gebied. We zien hier vooral veel apen en een paar olifanten. We vervolgen onze tocht door een ander stuk bos, dat minder bebost is. En waar we meer dieren zien. Tegen enen zijn we helemaal aan het eind van het park bij de hot spot. Hier hebben we een fantastisch uitzicht over het Lake Manyara. We kunnen er jammer genoeg niet dichter bij komen.

Dit park is helemaal anders dan de parken die we de afgelopen twee dagen gezien hebben. Niet alleen de bosrijke omgeving, maar ook zien we af en toe watertjes en beekjes. Helaas zien we vandaag geen leeuwen of een luipaard, maar we genieten van alle andere dieren.

We zien hele groepen apen langs de kant van de weg, daar kun je echt uren naar kijken. Als we langs twee olifanten komen, wijst de gids ons erop dat we foto's moeten maken. De twee olifanten hebben ruzie en we slaan het geheel een tijdje gade. We gaan op weg naar de hippopool. Maar de nijlpaarden hebben geen zin om ons iets te laten zien. Er zijn veel vogels in deze omgeving.

Het wordt nu tijd om terug richting de uitgang te gaan, waar we iets voor vijven aankomen. Over de goed geasfalteerde weg is het nog een half uurtje rijden naar Karatu. Onderweg film ik de mooie omgeving. Op de camping drinken we in het zonnetje nog wat en wachten we tot we aan tafel kunnen. We gaan om zeven uur naar binnen, omdat het fris wordt. Mgos komt vertellen dat de soep pas over een half uur komt. En dus nemen we maar alvast een kopje thee.

We krijgen vandaag heerlijk verse groentesoep. Als hoofdgerecht hebben we heerlijke salade en de keuze uit rijst of friet. En op ons verzoek gebarbecued vlees. Seleman snijdt het vlees netjes van het bot af en in kleine stukjes, maar de barbecuesmaak zit er nog wel aan. Na deze goede maaltijd vragen we de drie chauffeurs erbij te komen. Eén van ons spreekt namens de groep z'n dank uit voor de afgelopen dagen en geeft hen de fooi. Babuu trakteert ons namens Mem-tours op iets te drinken. En zo wordt er nog gezellig nagetafeld.