Heinreis en aankomst Bangkok

vliegtuigVandaag reizen we vanaf Schiphol naar Bangkok. Door het tijdverschil hebben we een korte nacht in het vliegtuig. We verkennen 's middags alvast de relaxte stad.

Onze privé taxi kwam netjes op tijd voorrijden. Iets eerder dan gepland rijden we weg. Op de weg is het nog rustig en in een uur en een kwartier zijn we op Schiphol. Omdat we thuis al ingecheckt hebben, hoeven we alleen even in de rij te staan bij de automaten waar we onze bagage kunnen afgeven. Na het scannen van de instapkaart wordt de bagage gewogen en rolt er een sticker uit de automaat. Die moeten we aan de bagage hangen en dan verdwijnt de rugzak. We lopen door de paspoortcontrole en gaan in het winkelgebied op zoek naar de twee munzees (www.munzee.com) die hier te vinden zijn. Daarna is het al wel tijd om richting gate te lopen. Onderweg kom ik nog een collega tegen. We moeten even wachten voor we door de controle met bodyscan zijn. Daarna duurt het nog een minuut of tien voor we het vliegtuig in mogen. Het is tegen half zes als we instappen.
Het duurt even voordat ze met de nootjes en wat te drinken langskomen. Daarna hebben we even last van turbulentie en dus laat de warme maaltijd op zich wachten. We zijn al ruim twee uur in de lucht als we een lekkere warme hap krijgen. Daarna maar eens proberen om te slapen. Het duurt erg lang voordat de verlichting uitvalt. We slapen wat uurtjes, totdat ze ruim twee uur voor de landing het licht al weer aandoen. Het is Nederlandse tijd dan pas net 2 uur geweest; en dus een erg kort nachtje. Het duurt nog een tijdje, maar dan komen ze eindelijk met het ontbijt langs. Ook dat smaakt erg goed. Een half uur voor de landing komen we door de wolken heen en kunnen we Thailand zien liggen. We maken een goede landing en niet veel later staan we aan de gate. We hoeven niet zo lang bij de douane te wachten en ook de bagage is er vrij snel. Dan op zoek naar de pinautomaat om Thais geld te pinnen. Maar al snel blijkt dat dat met onze pasjes van de ING niet gaat lukken; en van vele andere Nederlanders ook niet. Nadat we drie verschillende bankautomaten gehad hebben, pinnen we uiteindelijk met de creditkaart. Het is echt ongelooflijk. We hebben toch al in heel wat kleine plaatjes op de wereld kunnen pinnen en dan lukt het hier niet in een miljoenenstad.trein We gaan door naar de kelder en kopen kaartjes voor de trein, die ons rechtstreeks naar station Makassan brengt. Van daaruit lopen we in een klein half uurtje naar ons hotel. Helaas is de kamer nog niet klaar. We laten onze spullen achter en vertrekken weer. We lopen wat en nemen dan een stukje de metro. We nemen een kijkje bij Wat Patum Wanaram; een boeddhistische tempel midden tussen de winkelcentra en torenflats. Het is flink aan temperatuur; we kopen meerdere keren wat te drinken. Onderweg komen we heel veel kleine boeddha aanbiddingsplaatsjes tegen. Tegen vieren nemen we de metro terug naar ons hotel. We moeten nog even wachten in de bar onder het genot van een heerlijk sapje. Aangekomen in de hotelkamer is het eindelijk tijd voor een verfrissende douche en een dutje.
Tegen zessen merken we dat het tropisch regent en dat het af en toe onweert. We besluiten niet meer op pad te gaan, maar in het restaurant op de zevende etage te gaan eten. Aan een tafeltje aan het raam kunnen we het onweer goed zien. Het regent een uurtje heftig, waarna het droog wordt. We nemen een voorgerechtje en kiezen twee verschillende echte Thaise hoofdgerechten uit. We kunnen prima eten hier in het hotel. Na het eten kijken we nog even buiten op het terras en bij het zwembad. Daarna zoeken we onze kamer op.