Johannesburg - Marakele NP

DSC_0113We worden naar het verhuurbedrijf gebracht. Met onze 4x4 auto rijden we via Pretoria naar het Marakele Nationaal Park, waar we in ons tentje op het dak overnachten.

We hebben de wekker op zeven uur gezet, omdat we om acht uur opgehaald worden. Als we om half acht naar de ontbijtzaal lopen, zien we pas hoe leuk de lodge er van deze kant uitziet. Om acht uur zitten we heerlijk buiten in het zonnetje. Er komt geen taxi voor ons. Michiel gaat eens navragen. Ze bellen met de verhuur, maar daar wordt niet opgenomen. Om half negen brengt iemand ons naar het verhuurbedrijf. In eerste instantie kan hij het niet vinden, maar gelukkig zien we opeens de juiste straat. Het is er al flink druk en we moeten even wachten tot er iemand tijd voor ons heeft. Er wordt uitgebreid uitleg gegeven over de 4x4 auto. Daarna moeten we bijbehorende papieren nog in orde maken. Het is bijna half elf als we het terrein afrijden. We hebben een plattegrond meegekregen waarop staat waar we boodschappen kunnen doen en waar het tankstation is. Eerst maar eens inkopen doen. We hebben thuis al een lijstje gemaakt met de dingen die we in ieder geval mee moeten nemen. Samen gaan we de winkel in en het karretje is afgeladen vol als we bij de kassa komen.
Bij een kraampje kopen we een paar pannenkoeken, want trek hebben we ondertussen wel. Nu op naar het tankstation en na het voltanken van de auto, gaat de TomTom aan. Het eerste stukje rijden we binnendoor. We zitten al aan de buitenkant van Johannesburg en rijden in de richting van Pretoria. Daar pakken we de tolweg rondom de stad. Op twee plaatsen moeten we tol betalen. Bij Brits gaan we de snelweg af richting het noorden. We rijden op een mooi geasfalteerde weg, terwijl TomTom steeds zegt dat we moeten keren.
Onderweg vinden we vrij eenvoudig nog twee caches langs de doorgaande weg. Tegen vieren komen we aan bij de ingang van Marakele NP. Michiel meldt ons aan, krijgt een plattegrond mee en we rijden het park in op weg naar de camping. Na even een rondje gemaakt te hebben, zetten we onze auto op een mooi plekje. We klappen het tentje uit en geven alle bagage en boodschappen een geordend plekje. Het wordt al snel donker. Tegen zessen begint het te schemeren en om half zeven is het al helemaal donker. De temperatuur is nog zo aangenaam, dat we nog heerlijk buiten kunnen zitten. Om half negen is het mooi geweest en bestijgen we het trappetje.