Gamedrive in het Marakele NP

DSC_0175We hebben vandaag de hele dag de tijd om het Marakele NP te ontdekken. Aan het eind van de middag staan de neushoorns op twintig meter van onze jeep.

Rond zessen begint het al licht te worden. Om zeven uur staan we op en een half uurtje later zitten we al te ontbijten, terwijl het zonnetje tussen de bomen door begint te schijnen. Een uur later is alles weer netjes ingepakt en starten we onze gamedrive. De eerste anderhalf uur spotten we al best wel wat dieren. Bij een vogeluitkijkpost mogen we de auto uit en lopen we een klein stukje. Helaas staat er bijna geen water en zijn er dus geen vogels te spotten. We rijden verder en gaan onder een weg door. We staan nu voor een groot hek. Ik moet de auto uit om het hek te openen en te sluiten. Ik zie nog net wat baboons over het hek heen klimmen. We rijden verder en komen steeds hoger. We rijden een leuke, hobbelige weg. Het park is schitterend, maar we komen helaas in dit gedeelte niet veel dieren meer tegen. Op een uitzichtpunt zet ik nog wat zebra's op de foto, terwijl Michiel de cache vindt die daar ligt. Daarna rijden we door naar het hoogste punt op ruim 2000 meter. Het is een lange smalle asfaltweg met heel veel bochten en veel steile stukjes. Hoe hoger we komen, hoe steiler de afgrond. Gelukkig komen we niemand tegen. Als we er bijna zijn, rijden we over een groot plateau de laatste honderd meter omhoog. Boven op de berg staan een aantal zendmasten en we hebben een schitterend uitzicht. Hoog in de lucht zien we ook een grote groep gieren vliegen. We lopen een klein stuk en vinden de cache die hier ligt snel. Daarna eten we bij de auto een broodje. We zitten heerlijk in het zonnetje en voelen haar branden. Na deze korte pauze rijden we terug naar beneden. En natuurlijk komen we nu wel een auto tegen. Michiel kan onze auto hier net in de berm kwijt, maar terug de weg op is iets lastiger. De voorbijganger blijft gelukkig even staan om te zien of het goed gaat. En niet veel later kunnen we verder rijden. Hoe goed we ook kijken, nergens meer dieren te zien. We gaan terug het hek door en ik neem het stuur over. We rijden over een andere weg terug naar de camping. Daar kunnen we weer op hetzelfde plekje staan als vannacht. We gaan lekker in het zonnetje zitten en drinken een bakkie.
Tegen vier uur stappen we weer in de auto om nog even een gamedrive te maken. Al vrij snel zien we het eerste wild. En in de verte zien we een neushoorn. We rijden er een stuk naar toe en kunnen redelijk dichtbij komen. We vervolgen de weg en nemen de 4x4 drive. Daar worden we getrakteerd op vijf neushoorns op nog geen twintig meter van onze auto. Echt geweldig! We zien nog een zwarte jakhals en een groep giraffen en natuurlijk de nodige impala's, gnoes, hartenbeesten en zebra's. We zijn net voor zes uur terug op de camping en niet veel later is het donker. Na een heerlijke maaltijd duiken we weer op tijd het tentje in.