Terug naar Malealea lodge

Een van de dorpjes in LesothoWe wandelen via een andere route terug naar de Malealea lodge. We klimmen en dalen wat en genieten van het heerlijke weer.

Om kwart voor zeven ga ik er uit en was ik me met een beetje koud water; dan ben je wel gelijk wakker. Om half acht zetten we een tafel buiten met al onze ontbijtspullen erop; we maken ook gelijk lunchpakketjes. Na de afwas zijn we om half negen klaar voor vertrek.

Het eerste half uur dalen we af en je en voelt aan de grond dat het vannacht een aantal graden gevroren heeft. Daarna nemen we een andere weg als gisteren en steken we nog twee keer via stenen het water over. We hebben er flink het tempo in en alles verloopt voorspoedig. We komen vandaag door minder dorpjes. Als we rond elf uur een dorpje naderen steken we een iets bredere rivier via stenen over, terwijl iets verder een nieuwe brug ligt.

We moeten nu een brede weg steil omhoog volgen; dat is weer eventjes afzien. Maar we lopen heerlijk in de zon, de temperatuur is aangenaam en er staat een beetje wind. Als we boven zijn, rusten we even uit en lopen daarna in anderhalf uur naar beneden; eerst door het landbouwlandschap en als we het dorpje door zijn, moeten we een steil stukje afdalen naar de rivier.De paarden moeten even drinken als we bij de rivier aankomen

We steken de brug over en lunchen hier zo'n drie kwartier in het zonnetje. We vertrekken om kwart voor twee voor het laatste stuk van onze trekking. Eerst steil omhoog en daarna tot aan de Malealea Lodge vals plat. Precies om drie uur lopen we door het hek en ploffen we gelijk op het terras neer.

Een uurtje later gaan we naar ons huisje. De geiser is uitgegaan en Michiel gaat hiervoor naar de receptie. Een man komt de gasfles vervangen en we kunnen lekker warm douchen. We zorgen dat we om zes uur weer terug zijn in de bar. Hier vertelt de reisleider wat wetenswaardigheden over Lesotho en over de dag van morgen.

Om half zeven vertrekken we naar eetzaal twee. Ondanks dat de kachel aan is, is het erg fris. We zitten er als enige groep, maar ze zetten toch ook hier een buffet voor ons klaar. Na het eten vertrekken we naar de gamehal en wordt er poolbiljart, tafeltennis en tafelvoetbal gespeeld. Na onze vermoeiende trekking zoeken we om negen uur ons huisje op.