Een dagje Kaapstad

Een van de vele kerken in KaapstadWe verkennen vandaag Kaapstad. We bezoeken Bo-Kaap, de kathedraal van Desmond Tutu, het South African Museum, kasteel de Goede Hoop en Waterfront.

Als de wekker om half acht afloopt, lijkt het flink te regenen en dus draaien we ons nog een keertje om en komen we er een uurtje later uit. Als we buiten komen, zien we stukken blauwe lucht en de zon komt er af en toe doorheen. Als we om kwart voor negen de eetzaal binnen komen is het er behoorlijk druk, maar er is gelukkig nog een tafeltje vrij. We ontbijten en krijgen van de reisleider te horen dat de kabelbaan naar de Tafelberg de komende dagen dicht is, dus de Tafelberg op is geen optie meer.

Met het stel dat bij ons aan tafel schuift, spreken we af om te voet op stap te gaan en een wandeling naar het centrum te maken. Met z'n vijven gaan we om tien uur op pad en lopen we aan de hand van de kaart door Bo-Kaap; een wijk met veel gekleurde woningen. Het is best rustig op straat, het is duidelijk merkbaar dat de winkels gesloten zijn. We lopen in de richting van het park en komen langs verschillende kerken. In de kathedraal van Desmond Tutu komen we vlak voor de mis van elf uur binnenlopen. Er wordt niet alleen orgel gespeeld, maar ook op violen en nog wat andere instrumenten.

In het park ligt het South African Museum, waar we naar binnen gaan. Voor we iets gaan bekijken, duiken we eerst het restaurant in voor een kop koffie. Op de benedenverdieping is een interessante tentoonstelling over de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Afrika. Daarnaast hebben ze een kleine tentoonstelling over rotstekeningen en een grote collectie dieren. Het geraamte van de blauwe walvis is erg indrukwekkend. Als we buiten komen, begint net weer de zon te schijnen na een regenbui. In Longstreet gaan we op zoek naar een geschikte locatie om te lunchen en komen we in een Ierse pub terecht.mini-29juli2007_17h23_1438

Met gevulde maag lopen we verder op weg naar Kasteel de Goede Hoop. We komen langs het schitterende stadhuis en zien aan de andere kant van het plein de burcht al liggen, gebouwd door de VOC om de nederzetting te verdedigen. We kijken hier rond en zoeken in de loop van de middag de weg naar Waterfront, waar we om vier uur aankomen. We gaan allen onze eigen weg. We schieten wat plaatjes in de haven en lopen een paar winkeltjes binnen. Een uurtje later lopen we terug naar ons hotel. Ik douche even en daarna pikken we de mensen op die mee willen gaan eten.

Uiteindelijk lopen we met acht man door Waterfront op zoek naar een leuk restaurant en belanden we in dezelfde tent als eergisteren. Het is er erg gezellig en we eten weer voortreffelijk. Om half tien zijn we terug bij ons hotel. We pakken alvast één tas in, zodat we daar niet meer naar hoeven te kijken. Ik lees nog wat, terwijl Michiel in de bar iets gaat drinken met enkele medereizigers. We hebben vandaag geluk gehad met het weer; alleen een buitje terwijl we binnen waren en de temperatuur was aangenaam en soms zelfs warm als de zon er goed door kwam.