Kaap de goede Hoop

Kaap de goede Hoop; het meest zuidelijke puntje van AfrikaVandaag maken we een uitstapje naar Kaap de goede Hoop en Boulders Beach. 's Avonds eten we wild bij Mama Africa.

We horen de regen, als we nog in ons bed liggen. Als we om half acht buiten komen, lijkt het mee te vallen, maar het is wel zwaarbewolkt. We gaan eerst ontbijten en laten het ons weer goed smaken. Om half negen staat er een touringcar voor ons voor de deur. We hebben vandaag dus alle ruimte in de bus.

We rijden vrij snel de stad uit en volgen de weg langs de kust. Na een half uurtje rijden komen we bij Chapman's Peak Drive; een uit de rotsen gehouwen weg. Het is een mooie route tussen Hout Bay en Noordhoek. Het is droog en we kunnen een paar mooie plaatjes schieten. We rijden het binnenland in en bij de poort van het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve betaalt de reisleider de entree. De buschauffeur brengt ons naar Kaap de Goede Hoop; het meest zuidelijke puntje van Afrika. We staan daar om half elf als enigen en genieten van het uitzicht, de woeste zee en de stevige wind. De buschauffeur vertelt ons dat er nu vlak achter elkaar drie stormen geweest zijn, dat er 10.000 mensen dakloos zijn en dat er op plaatsen waar wij geweest zijn nu sneeuw ligt.

We lopen een pad omhoog naar de vuurtoren van Cape Point, daar komt de bus ons weer ophalen. Het waait zo hard, dat we soms moeite moeten doen om op het pad te blijven. Een uurtje later staan we op de parkeerplaats waar onze bus staat. Het is nu ongeveer nog een kwartier omhoog over een geasfalteerd pad om bij de vuurtoren te komen. Er gaat zelfs een treintje. We hebben schitterend uitzicht ook al is het bewolkt en stormt het flink. Om kwart over twaalf zijn we terug beneden. We hebben een stukje hard doorgelopen, omdat het begon te regenen. We duiken gelijk het restaurant in voor de lunch. Michiel eet met een stel een gigantische visschotel, terwijl ik het bij een zalmsalade houd.

Pinguins aan het strand net onder KaapstadTegen half twee zijn we klaar en hebben we de souvenirwinkel bezocht. We gaan met de bus naar Boulders Beach, waar we een half uurtje later aankomen. Dit is onderdeel van het Table Mountain Nationaal Park en hier leeft een kolonie Afrikaanse pinguïns (Jackass Penguin). Het is leuk om even te zien, zeker de jonge pinguïns met hun donsveertjes, maar dit is wel een toeristische topattractie. Een uurtje later lopen we terug naar de bus en vlak voor we er zijn, komt er een gigantische bui naar beneden zetten; zijn we nog net flink nat. Het blijft regenen en dus geen weer om nog naar de Botanische tuin te gaan. We laten ons om vier uur bij het hotel afzetten.

We hebben geen zin om de rest van de middag op onze hotelkamer door te brengen en we besluiten om samen naar Waterfront te gaan om te kijken of er misschien toch nog winkels open zijn. En we hebben geluk; er is een gigantisch groot winkelcentrum. Als we ruim een uur later weer terug naar het hotel lopen, hebben we nog lang niet alles gezien. Terug in het hotel kijken we wat we morgen kunnen doen, als het slecht weer is; en die kans is groot. Op zondag zijn helaas niet zoveel musea open. Maar het komt vast wel goed.

Om zeven uur verzamelen we weer om gezamenlijk met de taxi naar Mama Africa te gaan; een toeristische eetgelegenheid met Afrikaanse livemuziek. Het is er erg druk en door de harde muziek kun je moeilijk met elkaar praten. Niet iedereen vindt het eten lekker, maar wij hebben prima gegeten; springbok, struisvogel en nog wat ander wild. Na het dessert en de koffie gaat een deel van de groep de stad in, terwijl wij een taxi nemen naar het hotel. Ik ga lekker naar bed, terwijl Michiel met een stel naar de bar gaat en de regen ondertussen met bakken uit de hemel komt zetten.