Via Stellenbosch naar Kaapstad

mini-27juli2007_14h42_1396Vandaag zijn we onderweg naar Stellenbosch als we in een gigantische hagelbui terechtkomen. In de loop van de middag komen we in het dorpje aan en verkennen we de omgeving, voordat we doorrijden naar Kaapstad.

Het heeft vannacht erg veel geregend; al lijkt het op zo'n metalen golfplaten dak veel erger dan het in werkelijkheid is. Michiel gaat in een andere kamer douchen, omdat bij ons de geiser kapot is. We kunnen rustig aan doen; we hoeven pas om acht uur aan het ontbijt te zitten. Maar ruim voor die tijd hebben we alles ingepakt en lopen we naar de ontbijtzaal. We moeten weer lang op de eitjes wachten, maar om half negen zijn we dan eindelijk klaar.

We gaan de bagage halen en lopen naar de bus, waar Sakkie al op ons staat te wachten. Het is fris buiten, een graad of tien, en het regent. De voorspellingen zijn niet best voor vandaag. Tegen negen uur zijn we klaar om te vertrekken. We doen er ruim een uur over, voordat we weer bij de verharde weg zijn. Er staan veel modderplassen op de weg en soms ontstaan er zelfs smalle riviertjes. Sakkie rijdt ook een stuk langzamer dan op de heenweg. Door de aangeslagen ruiten van de bus en de regen zien we weinig.

Als we eenmaal op de snelweg zitten, rijden we lekker door. Iets na elven maken we een sanitaire stop in Caledon. Tja, en als er eenmaal gestopt is, willen er ook nog mensen koffie. Sakkie vraagt aan de jongen van de benzinepomp waar dat mogelijk is en we rijden terug naar de snelweg en steken deze over. Aan de andere kant ligt een wegrestaurant. Als we binnen zitten, begint het te hagelen en vijf minuten later schijnt de zon weer. Ruim een half uur later rijden we verder. We zijn net weg als we een gigantische hagelbui op ons dak krijgen. Je kunt bijna niets meer zien en de weg is helemaal wit met een smal spoor van onze voorganger.

Het is erg wisselend met het weer, soms komt de zon door en op andere momenten komt de regen met bakken uit de hemel zetten. We slingeren door het landschap over een goede weg, die veel omhoog en omlaag gaat. Bij Somerset West gaan we de snelweg af richting Stellenbosch. Het is half twee als we in Stellenbosch aankomen.

Heerlijk eten in een visrestaurant op Waterfront (Kaapstad)We krijgen tot vier uur de tijd om iets te eten en rond te kijken. We duiken eerst een leuk café in, waar ik een beker warme, witte chocolademelk neem; dat is echt heerlijk. We hebben ook nog een hapje voor de lunch besteld en dat smaakt ook prima. We wandelen door het stadje, kijken etalages en proberen tussen de reclameborden door de oude pandjes te ontdekken.

Om vier uur is iedereen terug bij de bus en rijden we de laatste kilometers naar Kaapstad. Vrij eenvoudig stuurt Sakkie ons door de stad en parkeert de bus een uurtje later vlakbij het hotel. We halen alle spullen eruit en nemen afscheid van Sakkie. Daarna brengen we onze spullen naar de modern ingerichte hotelkamer. We pakken de spullen uit, douchen onder een heerlijk warme douche en kijken televisie.

Om half zeven vertelt de reisleider wat er morgen op het programma staat en daarna lopen we naar Waterfront. We zijn niet met de complete groep, omdat vier mensen vanavond een bezoek brengen aan het theater en daar ook een hapje eten. Al vrij snel hebben we een visrestaurant met uitzicht op de haven gevonden. Je kunt hier echt heerlijk eten en we betalen slechts iets meer dan we gewend zijn. Tegen tienen lopen terug naar ons hotel. Michiel gaat met een stel nog iets drinken in een bar vlak naast ons hotel, terwijl ik me terugtrek op onze hotelkamer.