Johannesburg - Transvaalse Drakensbergen

Schitterende planten in bloeiWe vertrekken voor onze eerste busrit. Via Lydenburg rijden we naar ons hotel in de Transvaalse Drakensbergen. Een stukje lopen voorbij de huisjes hebben we schitterend uitzicht op de vallei en de drie rondavels.

Om half acht loopt de wekker af, vrij snel daarna rollen we ons bed uit. We hebben gisteren van alles uitgepakt, maar nu moet het allemaal nog herschikt worden. Om vijf voor half negen zit alles netjes in de tassen en lopen we naar de ontbijtzaal. In de serre is een tafel voor ons gereserveerd. Er is een gigantisch ontbijtbuffet en we leggen een goede bodem voor vandaag. Na drie kwartier stelt de reisleider voor om een kwartier later de golfkarretjes weer voor de deur te laten verschijnen, zodat de bagage netjes naar de bus gebracht wordt. Alles en iedereen wordt netjes opgehaald en om kwart voor tien vertrekken we door de poort.

We zitten vrij snel op de snelweg richting Witbank. Het landschap is licht glooiend en het is vandaag een beetje heiig. Een deel is tolweg en goed geasfalteerd. Om elf uur rijden we de snelweg af en drinken we bij een tankstation koffie. Een half uurtje later rijden we verder. Een stuk na Witbank wordt het een tweebaansweg, zonder middenberm. Bij Belfast gaan we de snelweg af en rijden we meer het binnenland in. Het weer wordt steeds beter en het landschap steeds heuvelachtiger.

Fantastisch uitzichtOm één uur stoppen we in Lydenburg voor de lunch en om inkopen te doen. We eten wat warms en halen daarna wat lekkere dingen bij de Spar. De reisleider en één van de medereizigers doen alvast inkopen voor de lunch van morgen. Een uur later rijden we verder. De zon schijnt volop en we rijden een schitterende route door het bergachtige landschap.

Om vier uur staan we voor ons hotel in de Transvaalse Drakensbergen. Als de reisleider alle kamersleutels heeft, rijden we eerst met de bus naar het uitzichtpunt. We hebben er prachtig uitzicht op de vallei en de drie rondavels; drie reusachtig ronde rotsen. Daarna zet de chauffeur ons allemaal voor ons eigen huisje af. Om kwart voor vijf stappen we de keuken van ons huisje binnen; volledig ingericht met ijskast en magnetron. Buiten een overdekt terras met BBQ.

We zetten onze spullen neer en nemen de rugzak mee. We wandelen naar het hoger gelegen uitzichtpunt en zien nu ook het meer in de vallei liggen. De zon gaat bijna onder achter de bergen. We lopen op ons gemak terug en lopen door naar het winkeltje. We kopen wat kaarten, maar ze hebben hier geen postzegels. Het wordt nu snel donker en vlak voor zes uur zijn we terug bij ons huisje. Een kwartier later verzamelen we bij het huisje van de reisleider. Hij legt een aantal algemene zaken met betrekking tot de reis uit en bespreekt wat we morgen gaan doen. Tegen zeven uur lopen we in het donker over een smal paadje naar het restaurant. We eten van het buffet en er is van alles te kiezen. De reisleider betaalt uit de pot, zodat we niet allemaal apart hoeven af te rekenen. Het is negen uur als we teruglopen en ons huisje opzoeken.