Blyde River Canyon

De lucht is schitterend mooi blauwWe maken 's ochtends een schitterende wandeling door de Blyde River Canyon. 's Middags genieten we van het heerlijke weer.

Om half acht loopt de wekker af en we lopen precies om kwart over acht het restaurant binnen voor ons ontbijt. Het is weer kiezen van het buffet en dan is een half uurtje om te ontbijten erg weinig. Om tien voor negen zijn we de laatsten die het restaurant verlaten. We gaan onze rugzak ophalen bij ons huisje en lopen terug naar het huisje van de reisleider. Daar vullen we het flesje water aan en stoppen we wat voor de lunch in onze rugzak.

We vertrekken voor onze wandeling en lopen over het asfalt naar het hoge uitzichtpunt, waar we gistermiddag ook geweest zijn. Nu staat de zon verkeerd om mooie foto's te maken. Om kwart voor negen starten we aan de afdaling. We lopen een schitterende route en schieten mooie plaatsjes van het uitzicht op de vallei. Als we bijna op het laagste punt van onze tocht zijn, hebben we fantastisch uitzicht op het meer en de Blyderivier.

We stoppen regelmatig om foto's te nemen of wat te drinken. Als we voor de tweede keer het water oversteken, gaan we eerst lunchen. Het loopt tegen enen en iedereen heeft wel trek. Na drie kwartier lopen we het laatste stukje terug naar de huisjes. We horen onderweg weer de apen, net als vanochtend. Als we bijna boven zijn, zien we een grijze duiker met haar jong.Tijdens de wandeling komen we langs een waterval

Bij de huisjes gekomen, stuiten we op de bavianen. We staan een tijdje te kijken en zien opeens een baviaan door de deur een huisje binnengaan. We waarschuwen de man, die naar binnen wil gaan. Ze roepen en vlak daarna verschijnt de baviaan met een broodje in een plastic zak. Hij zoekt een plekje, vist het broodje uit de zak en eet het op.

We lopen verder en ik ga lekker in het zonnetje op ons terras zitten. Michiel gaat op pad om een biertje te halen. Na anderhalf uur wordt het fris en ga ik naar binnen, terwijl Michiel nog even bij het uitzichtpunt kijkt. Ik wil douchen, maar het mengen van het douchewater gaat niet, dus laat ik het bad maar vol lopen.

Om half zeven verzamelen we bij de reisleider in het huisje. Hij vertelt wat we morgen gaan doen en tegen zeven uur lopen we richting het restaurant. Ook nu eten we weer van het buffet. We kletsen gezellig en voor we het weten, zijn we de enigen in de zaak. Om half tien trekken we de deur achter ons dicht en lopen we via de trappetjes terug naar ons huisje.